Een 27-jarige Grobbendonkenaar werd in augustus als drugsdealer ontmaskerd op de parking van zomerbar Baobab in Herentals. Hij riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden.

Een patrouille van politie Neteland merkte op 23 augustus van dit jaar een verdacht voertuig op de parking van zomerbar Baobab, aan Frame 21 Diamantstraat in Herentals. Het was de auto van Y. R. uit Grobbendonk.

"Politie Neteland ging over tot een controle van het voertuig. Op de passagierszetel lagen twee zakjes cocaïne. In zijn portefeuille stak 500 euro cash geld", zegt OM Elke Van Dyck.

Huiszoeking

Politie Neteland voerde een huiszoeking uit bij de man. Ook daar werden zakjes met cocaïne aangetroffen, net als een weegschaal en drugsattributen. "In zijn gsm vonden we druggerelateerde sms-berichten.

Berichten waarmee hij ketamine en cocaïne bestelt bij zijn leverancier, maar ook berichten die wijzen op de doorverkoop daarvan", aldus nog Elke Van Dyck.

Zonder werk

Beklaagde Y. R. riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden. "Het gaat hier niet om handel op grote schaal, enkel in het uitgaansleven onder vrienden", benadrukt z'n advocate. De man verkocht de drugs omdat hij al een tijd zonder werk zat.

Vonnis op 27 oktober. (pol)